Certificaat CO2 Neutrale Postbezorging

In samenwerking met PostNL compenseren wij uw
CO2-uitstoot door te investeren in duurzame projecten

Certificaat CO2 Neutrale Postbezorging

Wilt u bijdragen aan een beter milieu door uw post CO2-neutraal te versturen? Dan is dit mogelijk met Groene post van PostNL. In samenwerking met PostNL compenseren wij uw CO2-uitstoot. Dit gebeurt door te investeren in duurzame projecten. Dit vinden wij belangrijk. Daarom vertellen wij u graag meer over het certificaat CO2 neutrale postbezorging.

Jaarlijks kijkt PostNL naar de CO2-uitstoot van haar leveranciers. PostNL hanteert strenge criteria. Als je hieraan voldoet dan kom je in aanmerking voor het behalen van een certificaat. Dit certificaat heet CO2 Neutrale Postbezorging. Om een voorbeeld te geven. Hoe meer post er wordt verzonden, hoe hoger de CO2-uitstoot. Daarnaast wordt er ook gekeken hoe de post verstuurd wordt en waarmee alles is ingepakt. Post kan bijvoorbeeld in een papieren envelop, per houten kist of ingepakt in folie verzonden worden. Kortom: er zijn meerdere beïnvloeders.

CO2 neutrale postbezorging | Intermail

Wat houdt certificaat CO2 Neutrale Postbezorging in?

Men bezuinigt niet op de CO2-uitstoot met dit certificaat. De oplossing ligt in compensatie. De uitstoot wordt gecompenseerd door te investeren in duurzame projecten. Als een bedrijf dit certificaat ontvangt van PostNL, dan kan men ervan uitgaan dat alle post groen is.

Uitstoot CO2 beperken

Onderstaand zijn een paar manieren die uitgevoerd kunnen worden om zo veel mogelijk CO2-uitstoot te beperken.

Werken met een ‘schoon’ adressenbestand. Dit om te voorkomen dat post verkeerd bezorgd wordt of retour komt.
Samenwerken met leveranciers die milieumanagementsystemen beheren.
Het gebruik van gerecycled papier. Afkomstig van hout uit bossen die verantwoord worden beheerd. (FSC- of PEFC-keurmerk)
Dubbelzijdig bedrukken van papier.
Het gebruik van veel inktkleuren vermijden/minimaliseren.
Maak minimaal gebruik van inkt.
Vermijd het overtollige gebruik van plastic en ander inpakpapier.

Hoe werkt het?

PostNL waardeert de deelname en verdubbelt jaarlijks de eerste € 50.000 die de leveranciers gezamenlijk inleggen, met een minimum van € 25.000. Vervolgens doneert PostNL deze bijdrage aan Natuurmonumenten.

Samengevat: hoe meer post u per jaar verstuurt, hoe hoger uw CO2-uitstoot is. Dit bepaalt dan uw bijdrage. De minimale bijdrage is 5 euro. Dit bedrag wordt vervolgens automatisch verrekend.

Wilt ook u gebruik maken van CO2 neutrale postbezorging of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan nu contact met ons op. Wij helpen u graag verder.