Wij werken met biofolies vervaardigd uit o.a. mais, aardappelen en suikerriet

Biofolie

Tegenwoordig worden steeds meer tijdschriften en brochures in biologisch afbreekbare folie verpakt. Gezien de grote hoeveelheden, die jaarlijks gebruikt worden, is het fijn als verpakkingsfolies na gebruik geen extra belasting gaan vormen voor het milieu.

Biofolies vervaardigt men uit o.a. mais, aardappelen en suikerriet. Ieder folie heeft specifieke eigenschappen. Wij laten u graag zien hoe ook u gebruik kunt maken van de milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Door het inzetten van deze milieuvriendelijke folies speelt u in op het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iets wat bij veel bedrijven steeds belangrijker wordt.

Wat is biologisch afbreekbaar?

Onder biologisch afbreekbaar verstaan we verpakkingen die onder invloed van biologische activiteit (micro-organismen) verteren. Biologisch afbreekbaar is echter een breed begrip. De tijdsduur van het afbreekproces kan verschillen net als het restmateriaal. Het is dus wel belangrijk ook daar naar te kijken.

Biofolie suikerriet Biofolie mais | Intermail BV
Biofolie aarappelzetmeel Biofolie suikerriet Biofolie mais | Intermail BV

Biofolie/bio plastics

Biofolies/bio plastics verschillen van conventionele folies omdat de grondstof van biofolie van biobased materiaal gemaakt is. En ook of het materiaal composteerbaar is of allebei. Daar waar bijvoorbeeld mais en aardappelzetmeel volledig biologisch afbreekbaar zijn, is suikerriet bijzonder goed recyclebaar. We kunnen de inzetbare folies verdelen in drie groepen.

Biofolies onderverdeeld in drie groepen

  • Biobased folies of deels biobased die wél composteerbaar zijn. Bijvoorbeeld PLA, PHA, PBS, zetmeel- of cellulose gebaseerde plastics.
  • Biobased plastics of deels biobased die níet composteerbaar zijn. Bijvoorbeeld bio-PE, bio-PET, bio-PA en bio-PTT.
  • Plastics die níet biobased, dus op olie gebaseerd, maar wél composteerbaar zijn. Bijvoorbeeld PBAT, PCL.

Het onderscheid tussen biofolies en biobased folies is dat onder biofolies een extra groep valt. Deze folies zijn vervaardigd uit op olie gebaseerde kunststoffen. Deze zijn echter wel volledig composteerbaar (mits EN 13432 gecertificeerd).

Biofolie mais | Intermail BV

Wat is composteerbaar?

Materialen zijn composteerbaar als ze onder gecontroleerde omstandigheden biologisch afbreekbaar zijn. Daarbij worden dan eisen gesteld aan de omstandigheden -temperatuur en luchtvochtigheid-, de duur -12 weken- en het restproduct -de compost.

De norm EN 13432, wanneer materialen voldoen aan de hoog gestelde eisen, mogen het kiemplantlogo dragen. In Nederland kunnen producten met het kiemplantlogo met het GFT-afval worden afgevoerd. Consumenten herkennen composteerbaar materiaal aan het kiemplantlogo.

Bent u van plan gebruik te maken van biofolies? En wenst u meer informatie? Intermail biedt een breed scala aan milieuvriendelijke folies. U kunt natuurlijk altijd contact opnemen voor meer informatie over de mogelijkheden. Dan kijken we gezamenlijk naar de beste oplossing voor uw bedrijf.

Voor meer informatie zie ook:

Folie uit zetmeel van aardappelen en mais
Folie van suikerbieten

  • Wij sturen u graag vrijblijvend een proefpakket, zodat u kunt ervaren met welke folies wij werken*. Hieronder kunt u aangeven welke folies u wilt ontvangen.

    * Voor de duidelijkheid, wij zijn geen leverancier van folie. Wij gebruiken de folies om mailings van onze klanten te verzorgen.

Biofolie van maiszetmeel | Intermail BV
Biofolie van PLA | Intermail BV
Biofolo van suikerriet | Intermail BV
Biofolie van zetmeel | Intermail BV